Puhelin: 010 289 9406
Email: mia.holst@heikkilaco.fi
Kielitaito: Suomi, Englanti

Hyvä asianajoassistentti on tarkka, nopea ja kekseliäs

Mia Holst on alallaan jo konkari.

– Olen ollut reilun kymmenen vuotta asianajoassistenttina yritysjuridiikkaan erikoistuneissa asianajotoimistoissa Turussa ja Helsingissä. Ennen sitä olin asiakaspalvelu- ja myyntitehtävissä IT-alalla.

Ennen hyppyä asianajoalalle Mia asui Irlannissa, Skotlannissa ja Englannissa. Ulkomailla karttui niin työ- kuin elämänkokemus.

– Kansainvälisyys on kiinnostanut aina. Alun perin oli ajatus lähteä muutamaksi vuodeksi, mutta reissu venähtikin lähemmäksi kymmentä vuotta. Erityisen hyvin viihdyin Irlannissa, jossa asuin pisimmän aikaa. Ehdin kotiutua sinne kaikkein parhaiten.

Työn monipuolisuus viehättää

Turkuun juurilleen palanneen asianajoassistentin päiviin lukeutuu monenkirjavia toimiston pyörittämiseen liittyviä töitä.

– Työni koostuu kaikenlaisista hallinnollisista tehtävistä sekä juristien avustamisesta. Mukavinta työssäni on tehtävien vaihtelevuus.

– Juristit ovat tietysti hyvin vaativia sen suhteen, että kaikki tehdään tarkasti ja huolellisesti. On tärkeää hoitaa tehtävät sovitussa aikataulussa. Uskon, että juristit arvostavat myös kekseliäisyyttä ja ideointikykyä.

Monella on juristeista ja asianajotoimistoista varsin jäykkä käsitys.

– Tämä on kuitenkin ihan vapaamuotoinen työympäristö. Juristissa arvostetaan ammatillisen osaamisen lisäksi sitä, että hän osaa esittää asiat helposti ymmärrettävässä muodossa.

Liian paljon hyviä kirjoja

Vapaa-ajallaan Mia ahmii hyviä tarinoita ja ulkoilee koiran kanssa.

– Olen aina pitänyt lukemisesta tosi paljon. Luen sekalaisesti sekä klassikoita että uutta kirjallisuutta. Hyviä kirjoja on niin paljon, etten millään ehdi lukea kaikkea kiinnostavaa. Kerran viikossa käyn myös taiteilemassa kuvataidekoulussa, se toimii todella hyvänä vastapainona työlle.

 

 

”On tärkeää tehdä työt tarkasti ja huolellisesti. Tämä on kuitenkin ihan vapaamuotoinen työympäristö.”