Puhelin: 010 289 9418
Email: johanna.ikonen@heikkilaco.fi
Kielitaito: suomi, englanti

Asiakaslähtöinen asianajaja

Johanna on valmistunut Helsingin yliopiston oikeustieteellisestä tiedekunnasta vuonna 2006.

Yliopistoaikana hän oli vuoden vaihto-oppilaana Saksassa ja kiinnostui siellä kansainvälisestä oikeudesta ja eurooppaoikeudesta. Valmistumisensa jälkeen hän lähti Brysseliin ja olikin siellä puolitoista vuotta. Johanna suoritti Brysselissä oikeustieteellisen jatkotutkinnon (LL.M., International and Comparative Law) ja pääsi vastavalmistuneiden harjoitteluohjelmaan Euroopan parlamentissa. Hän kaipasi kuitenkin ihmisläheisempää työtä ja hakeutui Suomessa asianajajaksi.

Johanna pitää itseään hyvin asiakaslähtöisenä asianajajana. Toimeksianto hoidetaan ennen kaikkea yhdessä ja yhteistyössä asiakkaan kanssa. Jokainen pöydälle tuleva juttu eroaa jollakin tavalla aikaisemmista. Vaikka suuret linjat jutussa noudattelisivatkin samaa kaavaa, jokaiselle asiakkaalle räätälöidään hänen tarkoituksiinsa sopiva ja tarpeitaan vastaava menettelytapa.

Juridiikan moniottelija

Johanna on työskennellyt työurallaan valtion palveluksessa erilaisissa tehtävissä, järjestössä ja yksityisellä sektorilla. Varatuomarin arvonimen Johanna sai vuonna 2009 ja asianajaja hänestä tuli vuonna 2012. Johannalla on koulutuksen ja työkokemuksen kautta hankittu laaja-alainen kokemus juridiikasta sekä erityisesti asunto- ja kiinteistökauppoihin liittyvistä toimeksiannoista, joihin hän on keskittynyt viime vuosina. Johanna kuuluu Asianajotoimisto Heikkilä & Co Oy:n asunto- ja kiinteistökauppatiimiin.  Hän hoitaa asunto- ja kiinteistökauppoihin liittyviä toimeksiantoja, kuten ostajan ja myyjän vastuukysymykset, As Oy:n ja osakkaan välinen vastuunjako ja välitysliikkeen velvollisuudet. Hän avustaa asiakkaita kaikissa muissakin asumiseen liittyvissä kysymyksissä.

Johanna on myös Suomen Asianajajaliiton hyväksymä sovittelija.

Vapaa-ajan harrastuksia

Vapaa-aikana Johannan löytää koiriensa kanssa lenkiltä tai koirapuistosta. Crossfitistä hän on saanut uutta puhtia liikkumiseen ja muutoinkin laji on muovannut hänen ajattelutapaansa siitä, mihin kaikkeen ihminen pystyykään, kun vain haluaa. Silloin, kun aikaa jää, Johanna suunnittelee vaatteita ja kuoseja. Toistaiseksi luonnokset menevät kuitenkin vielä sinne kuuluisaan pöytälaatikkoon, Johanna naurahtaa.