Puhelin: 010 289 9409
Email: johanna.ikonen@heikkilaco.fi
Erikoisosaaminen: sisäilmaongelmat, asunto- ja kiinteistökauppariidat, asumisen juridiikka sekä sopimusoikeus.
Kielitaito: suomi, englanti

Asiakaslähtöinen juristi

Olen valmistunut Helsingin yliopiston oikeustieteellisestä tiedekunnasta vuonna 2006.

Yliopistoaikana olin vuoden vaihto-oppilaana Saksassa ja kiinnostuin siellä kansainvälisestä oikeudesta ja eurooppaoikeudesta. Heti valmistumiseni jälkeen lähdin Brysseliin ja olinkin siellä puolitoista vuotta. Suoritin Brysselissä oikeustieteellisen jatkotutkinnon (LL.M., International and Comparative Law) ja pääsin vastavalmistuneiden harjoitteluohjelmaan Euroopan parlamentissa. Kaipasin kuitenkin ihmisläheisempää työtä ja hakeuduin Suomeen asianajoalalle.

Pidän itseäni hyvin asiakaslähtöisenä juristina. Toimeksianto hoidetaan ennen kaikkea yhdessä ja yhteistyössä asiakkaan kanssa. Jokainen pöydälle tuleva juttu eroaa jollakin tavalla aikaisemmista. Vaikka suuret linjat jutussa noudattelisivatkin samaa kaavaa, jokaiselle asiakkaalle räätälöidään hänen tarkoituksiinsa sopiva ja tarpeitaan vastaava menettelytapa.

Juridiikan moniottelija

Olen työskennellyt työurallani valtion palveluksessa erilaisissa tehtävissä, järjestössä ja yksityisellä sektorilla. Varatuomarin arvonimen sain vuonna 2009 ja asianajajan tutkinnon suoritin vuonna 2012. Minulla on koulutuksen ja työkokemuksen kautta hankittu laaja-alainen kokemus juridiikasta sekä erityisesti asunto- ja kiinteistökauppoihin liittyvistä toimeksiannoista, joihin olen keskittynyt viime vuosina. Kuulun Asianajotoimisto Heikkilä & Co Oy:n asunto- ja kiinteistökauppatiimiin ja hoidan laaja-alaisesti asumisen juridiikkaan liittyviä toimeksiantoja, esimerkkinä mainittakoon ostajan ja myyjän vastuukysymysten selvittäminen asunto- ja kiinteistökaupan yhteydessä, ns. hometalojutut ja As Oy:n ja osakkaan väliseen vastuujakoon liittyvät kysymykset.

Olen myös käynyt Suomen Asianajajaliiton sovittelijakoulutuksen.

Vapaa-ajan harrastuksia

Vapaa-aikana opiskelen oikeuspsykologiaa, lenkkeilen koirieni kanssa ja käyn Crossfit -salilla. Silloin, kun aikaa jää, suunnittelen omaksi ilokseni vaatteita ja kuoseja. Olen suorittanut Helsinki Design Schoolissa muotisuunnittelun opinnot, mutta ainakin toistaiseksi luonnokset menevät sinne kuuluisaan pöytälaatikkoon.