Puhelin: 010 289 9402
Email: sirpa.otsola@heikkilaco.fi
Kielitaito: suomi, ruotsi

Olen valmistunut Turun oikeustieteellisestä tiedekunnasta 25 vuotta sitten. Varatuomariksi auskultoin vuonna 1997. Minulla on pitkä lakimieskokemus sopimus- ja riita-asioiden hoitamisesta. Olen toiminut myös kouluttajan tehtävissä opettaen mm. tietosuoja-asioita, sopimus-, kuluttajansuoja- ja markkinointilainsäädäntöä, kaupan alan juridiikkaa, saatavien perintää ja tekijänoikeusjuridiikkaa. Tämän myötä minulla on myös opettajan pedagoginen pätevyys.

Työskentelen juristina auttaakseni ihmisiä ja yrityksiä heidän kohdatessaan oikeudellisesti merkittäviä tai hankalia tilanteita. Useimmille ihmisille juridiset ongelmat ja erityisesti oikeudenkäynnit tuntuvat vierailta ja jopa pelottavilta. Pyrin välttämään työssäni vaikeaselkoista pykäläjargonia niin puheissa kuin asiakirjoissa. Mutkattomuus saa neuvottelukumppanin ajattelemaan eri tavalla.

Lakimiehenä tehtäväni on hoitaa päämiehen asiaa hänen etunsa mukaisesti. Minulle tämä merkitsee sitä, että käyn heti toimeksiannon alussa asiakkaan kanssa läpi jutun faktat – vahvuudet ja heikkoudet – sekä pyrin selventämään asiakkaalle toimeksiannon kulun selkeästi ja ymmärrettävästi. Ensisijaisesti kartoitamme ja pyrimme löytämään asiassa aina sovinnollisen ratkaisun. Tilanteessa, jossa sovinto ei ole syystä tai toisesta mahdollinen, olen valmis kääntämään polun jokaisen kiven, jotta oikeudenkäynnin lopputulos olisi paras mahdollinen.

Vapaa-aikani kuluu veneillen Turun saaristossa. Harrastan monipuolisesti liikuntaa, joka on hyvää vastapainoa työlleni. Rakastan kotoilla puolisoni ja pienen koiramme kanssa.  Mottoni on: ”Elä tässä ja nyt”.