Puhelin: 010 289 9406
Email: mia.holst@heikkilaco.fi
Kielitaito: Suomi, Englanti

Hyvä asianajoassistentti on tarkka, nopea ja kekseliäs

Heikkilän toimistossa kuusi vuotta ollut Mia Holst on alallaan jo konkari.

– Olen ollut kymmenisen vuotta asianajosihteerinä yritysjuridiikkaan erikoistuneissa asianajotoimistoissa Turussa ja Helsingissä. Ennen sitä olin asiakaspalvelu- ja myyntitehtävissä IT-alalla.

Ennen hyppyä asianajoalalle Mia asui Irlannissa, Skotlannissa ja Englannissa. Reissussa karttui niin työ- kuin elämänkokemus.

– Kansainvälisyys on kiinnostanut aina. Alun perin oli ajatus lähteä muutamaksi vuodeksi, mutta se venähtikin lähemmäksi kymmentä vuotta. Erityisen hyvin viihdyin Irlannissa, jossa olin pisimmän aikaa. Ehdin kotiutua sinne kaikkein parhaiten.

Työn monipuolisuus viehättää

Turkuun juurilleen palanneen asianajoassistentin päiviin lukeutuu monenkirjavia toimiston pyörittämiseen liittyviä töitä.

– Työni koostuu kaikenlaisesta sekalaisesta, mitä toimiston arjessa tarvitaan ja mihin juristit vain ikinä apua tarvitsevat. Mukavinta työssäni on tehtävien vaihtelevuus.

– Juristit ovat tietysti hyvin vaativia sen suhteen, että kaikki tehdään tarkasti ja huolellisesti. On tärkeää hoitaa tehtävät sovitussa aikataulussa. Uskon, että juristit arvostavat myös kekseliäisyyttä ja ideointikykyä.

Monella on juristeista ja asianajotoimistoista varsin jäykkä käsitys.

– Tämä on kuitenkin ihan vapaamuotoinen työympäristö. Juristissa arvostetaan ammatillisen osaamisen lisäksi sitä, että hän osaa esittää asiat helposti ymmärrettävässä muodossa.

Liian paljon hyviä kirjoja

Vapaa-ajallaan Mia ahmii hyviä tarinoita, petraa kielipäätään ja nauttii raittiista ulkoilmasta.

– Tykkään hirveästi lukemisesta. Luen sekalaisesti sekä klassikoita että modernia kirjallisuutta. Pidän kunnon tarinoista, ja elämäkerrat ovat myös mielenkiintoisia. Hyviä kirjoja on niin paljon, ettei millään ehdi lukea kaikkea haluamaansa.

Kansainväliseen työtaustaan nähden ei ole yllätys, että Mia innostuu kielten opiskelusta. Työn alla on aina jokin kieliprojekti.

– Viime vuonna opiskelin espanjaa, nyt on taas ranskan vuoro. Ne ovat kieliä, joita pääsee lomaillessaan käyttelemään käytännössä. Se on kielten opiskelussa hauskinta.

– Tykkään myös harrastaa liikuntaa, Mia kertoo ja mainitsee suosikeikseen ulkoilun ja joogan.

 

”On tärkeää tehdä työt tarkasti ja huolellisesti. Tämä on kuitenkin ihan vapaamuotoinen työympäristö.”