Puhelin: 010 289 9400
Email: marjo.lehtisaari@heikkilaco.fi
Kielitaito: suomi, englanti

Täsmällistä työtä ja hyväntuulista asiakaspalvelua

Toimistoassistentti Marjo Lehtisaari tervehtii iloisesti tulijaa toimiston eteisaulassa. – Aloitetaan haastattelut minusta. Käy peremmälle!

Lue lisää...

Haastatteluhetkellä muutaman kuukauden Heikkilällä olleen Marjo Lehtisaaren työtausta on varsin moninainen.

– Olen alun perin opiskellut ompeluartesaaniksi. Sittemmin olen käynyt verhoilijakoulutuksen ja erinäisiä puuntyöstämiskursseja. Tykkään entisöinnistä ja kaikenlaisesta käsillä tekemisestä, Marjo kertoo.

Kaupan ala vei kuitenkin mennessään. Parikymmentä vuotta päivittäistavarakaupan esimiehenä jäi mieleen mukavana elämänvaiheena.

– Ajattelin hiukan ennen neljääkymmentä, että jos en nyt tee päätöstä tehdä jotain ihan muuta, en pysty tekemään sitä myöhemmin. Hain toimistotyötä, ja olin seitsemän vuotta henkilöstöalalla koordinaattorina VMP Group:illa. Se oli myös antoisaa työtä.

Sydämeltään asiakaspalvelija

Heikkilällä Marjo tekee erilaisia valmistelevia töitä ja on asianajoassistentti Mian apuna.

– Työ on erilaista kuin aikaisemmat työni, mutta hyvässä mielessä. Tyypillinen työpäiväni on sitä sun tätä. Juristit pyytävät usein tekemään jotain nopeasti, ja se on hoidettava heti.

Töiden tärkeysjärjestyksen, numerojen ja päivämäärien on pysyttävä tiukasti hanskassa. Usein on kiirettä, ja aikatauluissa pysyminen on tärkeää.

– Juttuihin liittyvät asiat täytyy merkitä huolellisesti järjestelmään. Hoidan myös puhelinvaihteen, ja mietin kuka juristeista voisi ottaa vastaan uuden työn. Huolehdin kahvitusten ja erilaisten tilaisuuksien järjestelyistä. Pidän puhelintyöstä. Vaikka soittaisinkin velalliselle ikävässä asiassa, niin asioita ei voi ottaa henkilökohtaisesti, vaan ne pitää hoitaa asiallisesti ja joustavasti.

– Juristit uppoutuvat keskittyneesti työhönsä, mutta tämä on oikein mukava joukko. Olen ollut oma itseni, ja se on otettu hyvin vastaan.

– Uskon, että juristit arvostavat pohjatyön tekemistä. Kun teen työni tunnollisesti ja täsmällisesti, heille on siitä iso apu.

Harrikkaperhe koiraa myöten

Marjo on asunut miehensä kanssa muutaman vuoden Ruskolla. Poikani asuu jo omillaan, Marjo juttelee.

– Kesäharrastuksiin kuulu Harrikka ja Pomelo -koira matkustaa tietysti mukana.

Marjo osoittaa tietokoneen työpöytäkuvaa, josta tapittaa valpas australianterrieri tupsukorvineen ja paksuine leijonanharjakauluksineen.

– Hän on meidän HD-tyttömme. Myös hänellä on suojalasit ja tyyliin kuuluvat asusteet. Vapaa-ajalla myös liikunta ja erilaiset sisustusprojektit pitää vauhdissa.

Inhimillinen lähestymistapa muistetaan pitkään

Millaiseen lakitoimistoon on toimistoassistentin mielestä helppo tulla?

– Olen itsekin joutunut tilanteeseen, jossa olen turvautunut asianajajaan. Sain erinomaista palvelua, ja tulen muistamaan sen aina. Täällä hoidetaan vähän erilaisia asioita, mutta yrityksen ongelmia voi yhtä lailla olla kova paikka lähteä selvittämään. Jokainen meistä tekee virheitä. Jos asianajotoimisto antaa kovin jäykän vaikutelman, sitä on vaikea lähestyä.

Entä millainen juristi vakuuttaa maallikon?

– Sellainen, joka katsoo asioita inhimillisestä näkökulmasta. Tietynlainen jämäkkyys ja luotettavuus ovat tärkeitä ominaisuuksia. Joskus tasapainoilu on varmasti vaikeaa.

Marjo on viihtynyt Heikkilällä mainiosti. Tie saattaa jopa viedä takaisin koulun penkille opiskelemaan alaa lisää.

– Niin pääsisin syvemmälle alaan ja päivittäiseen työhön. Tämä on vasta pintaraapaisu, Marjo summaa.

”Juristit uppoutuvat keskittyneesti työhönsä, mutta tämä on oikein mukava joukko. Olen ollut oma itseni, ja se on otettu hyvin vastaan.”