Puhelin: 010 289 9418
Email: johanna.ikonen@heikkilaco.fi
Kielitaito: suomi, englanti

Asiakaslähtöinen asianajaja

Johanna on valmistunut Helsingin yliopiston oikeustieteellisestä tiedekunnasta vuonna 2006 ja lähti heti valmistumisensa jälkeen Brysseliin opiskelemaan kansainvälistä oikeutta ja eurooppaoikeutta.

Yliopistoaikana olin vuoden vaihto-oppilaana Saksassa ja siellä kiinnostuin kansainvälisestä oikeudesta ja eurooppaoikeudesta. Valmistumiseni jälkeen lähdin Brysseliin ja olinkin siellä puolitoista vuotta. Suoritin Brysselissä oikeustieteellisen jatkotutkinnon (M, International and Comparative Law) ja pääsin vastavalmistuneiden harjoitteluohjelmaan Euroopan parlamentissa. Kaipasin kuitenkin ihmisläheisempää työtä ja niin minusta tuli asianajaja Suomessa.

Johanna pitää itseään hyvin asiakaslähtöisenä asianajajana.

Toimeksianto hoidetaan ennen kaikkea yhdessä ja yhteistyössä asiakkaan kanssa. Jokainen pöydälle tuleva juttu eroaa jollakin tavalla aikaisemmista. Vaikka suuret linjat jutussa noudattelisivat samaa kaavaa, jokaiselle asiakkaalle räätälöidään hänen tarkoituksiinsa sopiva ja tarpeitaan vastaava menettelytapa.

Juridiikan moniottelija

Johanna on työskennellyt työurallaan valtion palveluksessa erilaisissa tehtävissä, järjestössä ja yksityisellä sektorilla. Varatuomarin arvonimen Johanna sai vuonna 2009 ja asianajaja Johannasta tuli vuonna 2012. Johannalla on koulutuksen ja työkokemuksen kautta hankittu laaja-alainen kokemus yleisjuridiikasta sekä erityisesti asunto- ja kiinteistökauppoihin liittyvistä toimeksiannoista. Johanna on myös Suomen Asianajajaliiton hyväksymä sovittelija.

Vuonna 2016 Johanna valmistui Helsinki Design Schoolin muotisuunnittelijan koulutusohjelmasta ja tutustui ensimmäisen kerran muotioikeuteen. Kiinnostus muotioikeuteen sai Johannan liittymään Muotioikeuden yhdistykseen ja nykyään Johanna on myös yhdistyksen hallituksen jäsen.

Vapaa-ajan harrastuksia

Vapaa-aikana Johannan löytää koiriensa kanssa lenkiltä tai koirapuistosta. Crossfitistä olen saanut uutta puhtia liikkumiseen ja muutoinkin laji on muovannut ajattelutapaani siitä, mihin kaikkeen ihminen pystyykään, kun vain haluaa. Silloin, kun aikaa jää, Johanna suunnittelee vaatteita ja kuoseja. Toistaiseksi luonnokset menevät kuitenkin vielä sinne kuuluisaan pöytälaatikkoon, Johanna naurahtaa.