Puhelin: 010 289 9420
Email: anna.ansamaa@heikkilaco.fi
Kielitaito: suomi, ruotsi, englanti

Juridiikka yllätti ja innosti

Asianajaja Anna Ansamaa lähti opiskelemaan taloustieteitä, mutta juridiikka vei mennessään. Mm. konkurssiasioihin erikoistuva kahden lapsen äiti pitää erityisesti ihmisläheisestä työstä.

Lue lisää...

Heikkilällä heti valmistumisensa jälkeen vuonna 2009 aloittanut Anna Ansamaa on keskittynyt alusta asti konkurssiasioiden hoitoon. Kaksikielinen Åbo Akademin ja Turun yliopiston kasvatti on saanut jo mukavasti tuulta siipiensä alle.

– Aluksi olin avustavassa roolissa. Vuosien varrella vastuuta on tullut enemmän. Konkurssiasioiden lisäksi hoidan mm. yrityssaneerausasioita sekä työoikeus- ja sopimusoikeusjuttuja.

Kaiken kaikkiaan Heikkilällä hoidetaan juttuja laidasta laitaan ja sitä tekevät myös avustajat.

– Olemme pyrkineet siihen, että henkilöillä olisi tiettyjä painopistealueita, jolloin osaaminen syvenee. Työtilanne vaikuttaa kuitenkin paljon töiden jakautumiseen. Se sopii minulle oikein hyvin, hoidan mielelläni juttuja monipuolisesti. Tykkään asioiden selvittämisestä ja ihmisten kanssa työskentelystä.

Taloustiede vaihtui juridiikkaan

– Aikomukseni oli todella pitkään hakea lääkikseen. Ylioppilaskirjoitusten jälkeen takki oli kuitenkin tyhjä. Åbo Akademin taloudellis-valtiotieteellisestä tiedekunnasta oli tullut esitteitä, joten ajattelin että haen ja katson millaista opiskelu on.

Nuori taloustieteilijä ajatteli, että juridiikka on ylitsepääsemättömän hankalaa. Todellisuus yllätti.

– Otin muutaman kurssin juridiikkaa ja ne menivät todella hyvin. Huomasin, että se kiinnosti minua kaikkein eniten. Hain seuraavana syksynä Åbo Akademin oikeusnotaarikoulutukseen ja sen jälkeen jatkoin Turun yliopistossa oikeustieteen maisteriksi. Liiketalouden opinnot ovat ehdottomasti olleet avuksi työssäni juristina.

Vuonna 2015 asianajajatutkinnon suorittanut juristi uskoo, että toimiston asiakkaat arvostavat hänen ja kollegoidensa perusteellisuutta, asioihin paneutumista ja luotettavuutta.

– Haluamme asiakkaan tietävän, että hän voi luottaa asiantuntijan neuvoon ja että täällä vallitsee luottamuksen ilmapiiri. Pyrimme tekemään asiat asiakkaalle helpoiksi ja madaltamaan lähestymisen kynnystä. Mitä aikaisemmin asiakas ottaa yhteyttä, sitä helpommin asia voidaan ratkaista.

Ajankäyttö jatkuva haaste

Kaksi lasta tuovat vilskettä Ansamaiden kotiin Turun Vasaramäessä.

– Olemme mieheni kanssa molemmat turkulaisia ja viihtyneet täällä aina hyvin.

Liikunta on Annalle arjen henkireikä.

– Tykkään liikkua monipuolisesti ulkona, käyn salilla ja ryhmäliikuntatunneilla. En nykyään enää niin paljon kuin haluaisin, työn ja perheen välillä tasapainoileva nainen juttelee.

Mistä sydämellisen oloinen juristi ja perheenäiti unelmoi?

– Ammatillisesti haluan tietysti kehittyä ja oppia uutta. Unelmoin myös siitä, että onnistuisin yhdistämään työn ja perhe-elämän niin, että ne olisivat sopivasti balanssissa. Toki tiesin etukäteen, että se tulee olemaan haastavaa, Anna naurahtaa.

”Haluamme asiakkaan tietävän, että hän voi luottaa asiantuntijan neuvoon ja että täällä vallitsee luottamuksen ilmapiiri.”